VIVAgate: 10 redenen om een blank iemand te daten

by Stefmanovic


Terwijl de jihad rustig verder gaat, de Tweede Koude Oorlog steeds echter lijkt te worden, en er waarschijnlijk vloeibaar water op Mars is ontdekt, hebben we in Nederland gelukkig nog VIVAgate! VIVA, het tijdschrift voor de jonge geëmancipeerde vrouw, gaf ons een heel handig lijstje met tien redenen om een donkere man te daten. Jammer genoeg was het al gauw in een vlaag van zelfcensuur verwijderd. Gelukkig kunnen we dankzij The Post Online en het Algemeen Dagblad nog weten waarom het nou zo geweldig is om een donkere man te daten.

Maar hoe zou het zijn als we dit alles even omdraaien? Wat zijn de voordelen om een blanke autochtoon te daten? Maak je geen zorgen, het is niet mijn bedoeling om Nederlanders met een lichte huidskleur belachelijk te maken. Ik heb immers ook autochtone vrienden, luister naar blanke muziek, en vind sommige Nederlandse films echt geweldig. Het is hier in Nederland een hoog goed om dingen te benoemen zoals ze zijn, om zaken aan te kaarten. Daarom ook dat ik weiger langer stil te blijven onder het mom van ‘politiek correct’ gedrag.

Als een lichtgetinte niet-westerse allochtoon heb ik al het één en ander meegemaakt als het aankomt op het daten van blanke autochtonen. Het feit dat ik een geboren en getogen Rotterdammer ben, bevoorrecht met de Nederlandse nationaliteit, maakt mij echter niet een complete buitenstaander in de Nederlandse samenleving. Het is één van die zeldzame momenten waarbij mijn marginale positie – de combinatie van nationaliteit en etnische achtergrond – in mijn voordeel werkt.

Wel één kleine kanttekening voordat we hiermee beginnen: het artikel van de VIVA is gericht op vrouwen die op zoek zijn naar een man. Het leek mij echter niet helemaal eerlijk om mij puur op deze doelgroep te richten. Daarom ook dat deze lijst over beide geslachten gaat in plaats van enkel mannen.

Dus voor iedereen die een blanke autochtoon zou willen daten:

Niks voor jou, een blanke autochtoon? Check eerst dit lijstje maar even. Ze citeren immers niet voor niets de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb: “Als je het hier niet ziet zitten, rot je maar op”… 

  1. Hij/zij is net een plank! Al dat gedroogneuk op de dansvloer is toch helemaal nergens voor nodig? We zijn immers toch geen apen? En dát komt weer prima van pas in bed…
  2. “Stimuleer mijn clitoris/eikel, het bevat zeer veel zenuwuiteinden…” Duidelijke uitleg, heerlijk!
  3. Autochtonen zullen je benijden, jij bent er immers met één van hun vandoor gegaan. Stiekem zijn ze toch allemaal een beetje jaloers dat ‘hun Doutzen’ met die donkere is of dat een Joodse MOE-lander ‘hun Geert’ heeft afgepakt?
  4. Extra reden voor reisjes naar het buitenland? Dit jaar wéér kerst vieren bij zijn/haar familie waar je allerlei grapjes kunt aanhoren over je huidskleur/afkomst, of dat je voor de zoveelste keer afstand moet gaan nemen van een willekeurige gek aan de andere kant van de wereld. Hè, wat vervelend nou…
  5. Jullie zijn het levende bewijs dat je partner een ruimdenkende kosmopoliet is, een zeker geen racist. Met een veilige knuffelallochtoon aan zijn/haar arm kan iedereen dat zien!
  6. Elke keer als jullie samen in het openbaar zijn, besef je dat je beter behandeld wordt nu je met een blanke partner bent.
  7. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
  8. Je leert je plaats kennen in de Nederlandse samenleving, want je krijgt er constant gratis lesjes over zijn/haar culturele superioriteit bij.
  9. Je zat er vast al op te wachten: middelmatigheid. Meer uitleg lijkt ons overbodig.
  10. Blanke autochtonen zijn vaak echt direct. Je kunt zelf wel je deur open houden; lieve complimentjes zijn niet nodig, je bent toch geen huichelaar? Ons hoor je geen huilie huilie doen!
Advertisements